Моделювання змагальної діяльності жінок, які спеціалізуються у важкій атлетиці - Мартин, В. Д.; Лопатьєв, А. О.; Дзюбачик, М. І. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Українські важкоатлетки мають відмінну структуру СФП у порівнянні із кращими важкоатлетками Європи та світу. Відмінності полягають: а) кінематика рухів відрізняється особливо при виконанні поштовху від грудей висота виштовхування і висота фіксації суттєво перевищує оптимальні показники; б) динамічні показники сили та потужності становлять відповідно 83% при виконанні ривку та підйому на груди і 79 % при виконанні поштовху від грудей.