Модель ретестової надійності, альтернативна моделі внутрікласової кореляції - Заневський, І. П.; Заневська, Л. Г. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2014)
В діапазоні практично важливих величин пропонована модель та модель внутрікласової кореляції призводять до різних оцінок надійності тесту не тільки кількісно (≈ 20%), але й якісно, тобто із суттєвим перевищенням ширини діапазонів оцінки надійності тесту за величиною відповідного коефіцієнта.