Модельні характеристики психо-фізіологічних якостей автогонщиків-ралістів різної кваліфікації - Кувалдіна, О. В. (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2015)
З метою уточнення й адаптації модельних характеристик психо-фізіологічних якостей спортсменів-ралістів різної кваліфікації, під час передстартового медичного контролю було обстежено 39 учасників другого етапу «Кубка Лиманів» 2014 р. Отримані результати дають змогу стверджувати, що рівень розвитку стереоскопічного зору ралістів повинен бути 3,16 а не 2,5 бала, кінестезійних відчуттів – 5,42 а не 4,2 бала, а вміння концентрувати й поділяти увагу – 4,36 а не 4,2 бала, незалежно від їх кваліфікації. Відсутність безпосередньої кореляції між зазначеними показниками й спортивними результатами не означає відсутності важливого опосередкованого впливу рівня їх розвитку на успішність змагальної діяльності.