Моделювання та обробка інформації різної природи - Лопатьєв, Анатолій; Заячук, Ігор; Мартин, Володимир; Ткачек, Василь (Моделювання та інформаційні технології у фізичному вихованні і спорті, 2012)
Розрахунок достовірності відмінностей методом альтернативного варіювання дає можливість оцінити відмінність в результатах досліджень не за кількісними, а за якісними ознаками. Такі ознаки можуть бути відсутні або мати місце в двох різних групах, а також в процесі повторних замірів в одній групі.